Σελάνα είναι η δωρική μορφή της λέξης σελήνη

Όλα ξεκίνησαν από μια επιθυμία να μετατραπεί ένα σπίτι σε εστία θαλπωρής,
από την θέληση για την δημιουργία ενός ασύλου,
και την πίστη ότι ο τεχνητός κόσμος του σπιτιού μπορεί να εναρμονιστεί με το φυσικό κόσμο.

Η Selana Ways είναι μία μικρή, οικογενειακή επιχείρηση χτισμένη επάνω στην τέχνη της φωτιάς και της σόγιας.

Καθένα από τα αρωματικά κεριά περιέχει μια μοναδική όψη της μυθικής ελληνικής γης και θάλασσας.

Από τη στιγμή που τελειοποιήσαμε την συνταγή με την επιτυχή φουρνιά του Φεβρουαρίου του 2015, νιώσαμε έτοιμες να μοιραστούμε την αύρα των κεριών μας και με άλλους.

Στη συνέχεια, τα αρώματα με τα οποία επιλέξαμε να εμποτίσουμε τα κεριά μας από φυτική σόγια είναι χαρακτηριστικά της ελληνικής φύσης. Τα βοτάνια και τα λουλούδια, το αλάτι και η άλμη της Μεσογείου, καθώς και οι τέσσερις θεοί των ανέμων αυτού του τόπου.

Ο Βοριάς, ο Νότος, ο Ζέφυρος, και ο Εύρος, όλοι έδωσαν ένα κομμάτι τους στη σόγια για να καεί σαν προσφορά σε κάθε σπίτι που έχει ανάγκη από γαλήνη και ελληνικό άρωμα.

Υπό το φως της Σελάνας, δηλαδή της σελήνης, έχουμε τη δυνατότητα να στοχαστούμε τον κόσμο που υπάρχει πέρα από το συνειδητό μας.

Η λάμψη της μας δίνει την απαραίτητη αύρα για να αφήσουμε στην άκρη το εκτυφλωτικό φως του ήλιου με όλες τις υποχρεώσεις που φέρνει.

Παρατηρώντας τις αλλαγές στο σχήμα της σελήνης αντιλαμβανόμαστε την αρχέγονη ανάγκη της μεταβολής των πραγμάτων του κόσμου. Και με τη βοήθειά της θεάς αυτής μαθαίνουμε να μη φοβόμαστε την αλλαγή.

Αυτή την ανεπαίσθητη αίγλη λοιπόν αιχμαλωτίσαμε και εμείς και τη βάλαμε στο βάζο που κρατάτε στο χέρι σας αυτή τη στιγμή. Και έτσι ελπίζουμε να αισθανθείτε κι εσείς την ήρεμη δύναμη που αποπνέει η Selana Ways.

Υπό το φως της άλλωστε και με την άδειά της φτιάξαμε το μείγμα που κρατάτε. Αφεθείτε λοιπόν στην ήρεμη μαγεία της.

Σοφία Selana Ways

Σοφία Χαζαρίδου

Η Σοφία είναι η δημιουργός της Selana Ways.

Επιχειρηματίας και μητέρα τριών. Η Σοφία είχε ανέκαθεν την επιθυμία να μετατρέψει το σπίτι της σε εστία θαλπωρής. Δεν της αρκούσε να χρησιμοποιήσει μόνο έπιπλα και τον σωστό φωτισμό για να διαμορφώσει τον χώρο όπως απαιτεί η δική της ιδιοσυγκρασία.

Η ιδέα για τη δημιουργία της Selana Ways προήλθε από την θέληση να καταπραΰνει όλες τις αισθήσεις. Συμπεριλαμβανομένης και αυτής της όσφρησης.

Αντιμέτωπες, λοιπόν, με το στρες της καθημερινότητας, η Σοφία μαζί με τις άλλες συνεργάτιδες της Selana Ways μπόρεσαν να εμποτίσουν τη γαλήνη και την ζωογόνο ηρεμία του ελληνικού τοπίου σε φωτιά και κερί.

Υπό το καθαρτικό ασημένιο φως της σελήνης σε χάση, όταν ο ήλιος πια έχει δύσει και η δημιουργικότητα αναλαμβάνει τα ηνία, τότε είναι που η Σοφία πιάνει δουλειά.

Και έτσι, μεταδίδει την γαλήνια ατμόσφαιρα που προσφέρει η καύση των αρωματικών κεριών.

Αλεξάνδρα Selana Ways

Αλεξάνδρα Χαδόλια

Η Αλεξάνδρα είναι η Customer Service Manager της Selana Ways.

Προϊσταμένη σε εμπορικό κατάστημα και μητέρα δύο παιδιών. Η Αλεξάνδρα επιζητούσε πάντα τη ζεστασιά που έχει η ενασχόληση με χειροποίητες δημιουργίες.

Έτσι, στο τέλος κάθε απαιτητικής μέρας αναμένει με ενθουσιασμό τη στιγμή που θα απαλύνει το άγχος της καθημερινότητάς της μέσα από χειροποίητα κεριά.

Υπό το απαστράπτον ασημένιο φως της πανσελήνου, όταν η νύχτα γίνεται σχεδόν μέρα και παρέχει γλυκιά ανακούφιση από τον πανεπόπτη ήλιο, τότε η Αλεξάνδρα καταπιάνεται να μεταφέρει την ηρεμία της Selana Ways που νιώθει η ίδια και σε άλλους.

Κατερίνα Selana Ways

Κατερίνα Αποκατανίδου

Η Κατερίνα είναι η επιβλέπουσα περιεχομένου (Content Creator) της Selana Ways.

Φοιτήτρια Αρχαιολογίας. Η Κατερίνα πάντα πίστευε ότι το ελληνικό τοπίο μπορεί να καταπραΰνει και να αναζωογονήσει την ψυχή από το άγχος της καθημερινότητας.

Όταν τα προβλήματα της Σχολής γίνονται ανυπόφορα, επιστρέφει στη χαλαρωτική ατμόσφαιρα των κεριών.

Υπό το ενθουσιώδες ασημένιο φως της σελήνης σε γέμιση, όταν η νύκτα ξεχειλίζει από υποσχέσεις και οι σκιές γλυκαίνουν αποκαλύπτοντας τα μυστικά τους, τότε η Κατερίνα αναλαμβάνει να αποκωδικοποιήσει τα μυστικά αυτά.

Και τότε, τα μετατρέπει στη γλώσσα της φωτιάς και του κεριού.

Μία Selana Ways

Μία Αποκατανίδου

Η Μία είναι η Social Media Manager της Selana Ways.

Φοιτήτρια Γλωσσολογίας. Η Μία ήταν πάντα της άποψης ότι η σωστή ατμόσφαιρα είναι ικανή να μεταμορφώσει τον χώρο του καθενός. Και να τον κάνει μονάκριβα δικό του.

Μέσα στη δύσκολη καθημερινότητα, η Μία πιστεύει ότι η πληθώρα των αρωμάτων του μυθικού (και του καθημερινού) κόσμου βοηθά στην επαναφόρτιση της προσωπικής ενέργειας του καθενός.

Έτσι, εντάσσει τη δημιουργικότητά της σε όλες τις ώρες. Είτε την ημέρα όταν ο ήλιος λάμπει, είτε τη νύχτα, όταν η σελήνη διακοσμεί πότε έτσι πότε αλλιώς τον ουρανό.

Τότε, η Μία αναλαμβάνει να προωθήσει τα αρώματα της Selana Ways και να τα μεταδώσει και σε άλλους.