Ένα Σημείωμα από την Σοφία

Η Ιστορία Μας

Πάντα με μάγευε το φως των κεριών. Από μικρό παιδί το είχα συνδυάσει με ένα ζεστό σπιτικό γεμάτο αγάπη. Το μαγικό στοιχείο που με συνάρπαζε όταν ήμουν μικρή ήταν νομίζω αυτός ο συνδυασμός του φωτός και του αρώματος που κάθε βράδυ με ταξίδευε σε έναν κόσμο πιο χαρούμενο, χωρίς προβλήματα.

Όταν μεγάλωσα και ενηλικιώθηκα, με τη ζωή μου να έχει γίνει πιο δύσκολη και περίπλοκη, όπως συμβαίνει σε όλους, έπιανα τον εαυτό μου συνεχώς να θέλει να ζωντανεύει και να αναδημιουργεί εκείνα τα βράδια όταν ήμουν μικρή.

Ήθελα να ξανανιώσω την αίσθηση θαλπωρής και ασφάλειας από εκείνο το ονειρικό ταξίδι στο οποίο με οδηγούσε το άναμμα των κεριών τις νύχτες στο μικρό χωριό όπου μεγάλωσα, καθώς έξω έπεφτε το βράδυ και ο κακός καιρός προκαλούσε διακοπές στο ρεύμα.

Έτσι λοιπόν, άρχισα να αγοράζω αρωματικά κεριά ήδη με τον πρώτο μου μισθό. Μετά, αν και πολυτέλεια αυτές οι αγορές μου, συνέχιζα να τις προσφέρω στον εαυτό μου γιατί μου χάριζαν μια γαλήνη και μια ηρεμία που δεν έβρισκα πουθενά αλλού.

Έτσι, πέρασαν πολλά χρόνια και κάποια στιγμή αποφάσισα να λάβω πιο ενεργό μέρος σε αυτήν την μαγεία. Άρχισα λοιπόν να πειραματίζομαι μαζί με τον σύζυγό μου, Παναγιώτη, με την δημιουργία κεριών.

Ξοδεύαμε πολλές ώρες κάθε μέρα όταν επέστρεφα από την δουλειά, με την κούραση της ημέρας να είναι έντονα αισθητή. Αλλά το διασκεδάζαμε. Και παρόλο που οι αποτυχίες ήταν αμέτρητες, εμείς εκεί, αφοσιωμένοι.

Κοιτώντας τώρα πίσω σε εκείνες τις πρώτες προσπάθειες, δεν μετανιώνω για το ότι είχα χαραμίσει πολλά υλικά ούτε για τον χρόνο που αφιερώναμε ακόμη και στις αποτυχίες μας.

Όλη εκείνη η προσπάθεια και ο κόπος με έφερε ως εδώ× μέχρι που βρήκα δηλαδή τις κατάλληλες δοσολογίες για την σωστή δημιουργία αρωματικών κεριών. Το αποτέλεσμα όλης αυτής της προσπάθειας ήταν υπέροχο για μένα.

Έτσι λοιπόν άρχισα να φτιάχνω αυτά τα αρωματικά κεριά που με γέμιζαν και με γεμίζουν ακόμη με τόση ευτυχία. Για αυτό και ήθελα μετά να τα χαρίσω σε φίλους και γνωστούς.

Ήθελα να μεταδώσω στους αγαπημένους μου λίγη από αυτήν την μαγεία που ένιωθα κάθε φορά που κλεινόμουν για ώρες στο εργαστήριο μου για να φτιάξω αυτές τις τόσο σημαντικές για μένα κέρινες δημιουργίες με μια πληθώρα αρωμάτων για κάθε διάθεση.

Αυτοί οι ίδιοι οι συγγενείς και οι φίλοι με παρότρυναν να το προχωρήσω ένα βήμα παραπέρα και έτσι είμαι σήμερα εδώ για να βοηθήσω και όλους εσάς να δημιουργήσετε τον μονάκριβό σας χώρο, ακριβώς όπως τον θέλετε.

Με αυτόν τον τρόπο ίσως μπορέσω να σας βοηθήσω να αισθανθείτε και εσείς την ίδια θαλπωρή που αισθάνομαι και εγώ όταν ανάβω ένα αρωματικό κερί. Δηλαδή χαρά, ευτυχία, και ευδαιμονία.